![Ресурс 20.png](https://resources.cdn.miyklas.com.ua/a802ae78-998e-4339-b7b0-26f2571effb9/%D0%A0%D0%B5%D1%81%D1%83%D1%80%D1%8120w100.png)
![кишечник.png](https://resources.cdn.miyklas.com.ua/b92c6a67-4359-4a7f-a94d-e115857ee7d3/%D0%BA%D0%B8%D1%88%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BAw300.png)
1. Рот
Їжа в роті подрібнюється зубами, змочується слиною і перемішується язиком.
2. Глотка
3. Стравохід
Подрібнена їжа переходить через глотку і стравохід у шлунок.
4. Шлунок
Тут вона перетравлюється під дією шлункового соку.
5. Печінка
Виробляє рідину — жовч, яка знешкоджує різні отруйні речовини.
6. Підшлункова залоза
Виробляє підшлунковий сік, який потрапляє в тонку кишку.
7. Тонка кишка
Триває перетравлення їжі; поживні речовини надходять у кров.
8. Товста кишка
Неперетравлені рештки їжі проходять до прямої кишки.
9. Пряма кишка
Рештки їжі виводяться назовні.
Для того щоб працювала травна система, потрібно:
- Стежити за чистотою рук.
- Мити овочі і фрукти.
- Харчуватися їжею рослинного і тваринного походження.
- Добре пережовувати їжу.
Я досліджую світ : підручник для 3 кл. закладів загальн. серед. освіти : у 2-х ч. Ч. 2. / Н. О. Будна, Т. В. Гладюк, С. Г. Заброцька, Н. Б. Шост, Л. В. Лисобей. — Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2020. — 160 с. : іл.
Я досліджую світ : підруч. для 3-го кл. закл. заг. серед. освіти (у 2-х ч.) : ч. З / Тетяна Гільберг, Світлана Тарнавська, Лариса Грубіян, Ніна Павич. -- Київ: Генеза, 2020. - 160 с.