Гриби ростуть
-
у ґрунті;
-
на деревах і пнях;
-
на харчових продуктах;
-
у вологих місцях.
Гриби дуже важливі в природі: вони розкладають мертві рослини та повертають поживні речовини в ґрунт.

Їстівні гриби
Значення грибів
- перетравлення решток рослин та тварин;
- утворення родючого шару ґрунту;
- добриво для рослин;
- обмінюються корисними речовинами з рослинами (підберезник, підосичник);
- їжа для тварин та людини;
- сировина для виготовлення ліків;
- для виготовлення продуктів харчування (хліба, сирів, вина);
- викристовують для боротьби зі шкідниками (комахами);
- використовують у наукових дослідженнях.
Їстівні гриби

Білий гриб (боровик)

Підберезник звичайний

Маслюк звичайний

Опеньок товстоногий
Існує чимало отруйних грибів. Гриби можуть спричиняти захворювання у інших живих організмів (рослин, тварин, людей) та псувати як продукти харчування, так і предмети, створені людиною.
Отруйні гриби

Мухомор білий

Бліда поганка

Жовчний гриб
Джерела:
1. Пізнаємо природу: підр. інтегр. курсу для 5-го кл. заг. серед. освіти/ Дарія Біда, Тетяна Гільберг, Ярина Колісник. - Київ: Видавничий дім "Генеза", 2022. - 256 с. : іл..
2. Пізнаємо природу: підр. інтегр. курсу для 5-го класу закл. заг. серед. освіти/ Л. Я. Мідак, Н. В. Фоменко, В. Я. Гайда, С. М. Подоляк, В. І. Кравець, І. В. Крацець, І. В. Олійник, В. П. Стахурська, З. М. Пушкар, С. В. Банах, Л. П. Козловська. - Тернопіль : Астон, 2022. - 272 с..
3. Картинки: www.canva.com.