Методична рекомендація:
Теорія
| Номер | Назва | Опис |
|---|---|---|
| 1. | Живлення. Склад їжі. Поживні речовини | Представлено теоретичні відомості про живлення, склад їжі та поживні речовини. |
| 2. | Водно-сольовий обмін | Представлено теоретичні відомості про водно-сольовий обмін в організмі людини. |
| 3. | Енергетичні потреби організма | Представлено теоретичні відомості про енергетичні потреби організма. |
Завдання
| Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Процес харчування | 2 вид - інтерпретація | легке | 1Б. | Необхідно визначити, що називається процесом харчування, обравши із запропонованих варіантів. |
| 2. | Харчова цінність продуктів | 2 вид - інтерпретація | легке | 1Б. | Необхідно визначити, що називається харчовою цінністю продуктів, обравши із запропонованих варіантів. |
| 3. | Суть збалансованого харчування | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити суть збалансованого харчування, обравши із запропонованих варіантів. |
| 4. | Основний обмін енергетичних витрат організму | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику основного обміну енергетичних витрат організму, обравши із запропонованих варіантів. |
| 5. | Добовий раціон людини | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити, що називається добовим раціоном людини, обравши із запропонованих варіантів. |
| 6. | Норма харчування | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити, що називається нормою харчування людини, обравши із запропонованих варіантів. |
| 7. | Наслідки недостатнього харчування (недоїдання) | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити наслідки недостатнього харчування (недоїдання), обравши із запропонованих варіантів. |
| 8. | Наслідки надмірного харчування (переїдання) | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити наслідки надмірного харчування (переїдання), обравши із запропонованих варіантів. |
| 9. | Вплив харчування на організм людини | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити наслідки зміни харчування на організм людини, обравши із запропонованих варіантів. |
| 10. | Білки, як один з компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику білків, як одного з компонентів їжі, обравши із запропонованих варіантів. |
| 11. | Жири, як один з компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику жирів, як одного з компонентів їжі, обравши із запропонованих варіантів. |
| 12. | Вуглеводи, як один з компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику вуглеводів, як одного з компонентів їжі, обравши із запропонованих варіантів. |
| 13. | Вітаміни, як один з необхідних компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику вітамінів, як одного з необхідних компонентів їжі, обравши із запропонованих варіантів. |
| 14. | Мінеральні солі, як один необхідних компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику мінеральних солей, як одного з необхідних компонентів їжі, обравши із запропонованих варіантів. |
| 15. | Вода, як один з необхідних компонентів їжі | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику води, як одного з необхідних компонентів їжі, обравши із запропонованих варіантів. |
| 16. | Джерела тваринних білків на зображенні | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити продукти харчування, джерела тваринних білків на зображенні, обравши із запропонованих варіантів. |
| 17. | Джерела рослинних білків | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних білків, обравши із запропонованих варіантів. |
Додаткові завдання (Мій+)
| Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Джерела тваринних жирів на зображенні | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних жирів на зображенні, обравши із запропонованих варіантів. |
| 2. | Джерела рослинних жирів на зображенні | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити продукти харчування, джерела рослинних жирів на зображенні, обравши із запропонованих варіантів. |
| 3. | Зображення продуктів харчування, джерела вуглеводів | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити продукти харчування, джерела вуглеводів, обравши із запропонованих варіантів. |
| 4. | Надходження води в організм | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити, з якими продуктами вода надходить в організм людини. |
| 5. | Виведення води з організму | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити шляхи виведення води з організму, обравши із запропонованих варіантів. |
| 6. | Відповідність між характеристикою і назвою компонентів їжі | Інший | важке | 3Б. | Необхідно визначити відповідність між характеристикою і назвою компонентів їжі, обравши із запропонованих варіантів. |
| 7. | Відповідність між назвами компонентів їжі і зображенням продуктів | Інший | важке | 3Б. | Необхідно встановити відповідність між назвами компонентів їжі і зображенням продуктів, у яких вони містяться. |
| 8. | Відповідність між зображенням продуктів і назвами компонентів їжі | Інший | середнє | 3Б. | Необхідно встановити відповідність між зображенням продуктів і назвами компонентів їжі, що у них містяться. |
Додаткові завдання, приховані від учнів (Мій+)
| Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Суть раціонального харчування | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити суть раціонального харчування, обравши із запропонованих варіантів. |
| 2. | Визначення компонента їжі за характеристикою | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити назву компоненту їжі за характеристикою, обравши із запропонованих варіантів. |
| 3. | Оціни правильність тверджень про виведення води з організму | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно оцінити правильність тверджень про шляхи виведення води з організму. |
Тести
| Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Тренування з теми «Харчові та енергетичні потреби людини» | 00:45:00 | середнє | 20Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми «Харчові та енергетичні потреби людини». |
Перевірочні тести (приховані від учнів)
| Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Домашня робота з теми «Харчові та енергетичні потреби людини» | 00:45:00 | середнє | 21Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми «Харчові та енергетичні потреби людини». |
| 2. | Перевірна робота з теми «Харчові та енергетичні потреби людини» | 00:45:00 | середнє | 22Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми «Харчові та енергетичні потреби людини». |