Методична рекомендація:

Теорія

Номер Назва Опис
1. Травні залози Представлено теоретичні відомості про будову і функції травних залоз.
2. Травлення у кишечнику Представлено теоретичні відомості про травлення у кишечнику.

Завдання

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Визначення органів травної системи на зображенні 2 вид - інтерпретація середнє 1Б. Необхідно визначити під яким номером представлено зазначений орган травної системи.
2. Зображення травних залоз і шлунку 2 вид - інтерпретація легке 1Б. Необхідно визначити на зображенні травні залози та шлунок.
3. Характеристика печінки 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику печінки, обравши із запропонованих варіантів.
4. Характеристика тонкого кишечника 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику тонкого кишечника, обравши із запропонованих варіантів.
5. Характеристика дванадцятипалої кишки 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику дванадцятипалої кишки, обравши із запропонованих варіантів.
6. Характеристика товстого кишечника 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику товстого кишечника, обравши із запропонованих варіантів.
7. Визначення органу травної системи за характеристикою 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити назву органу травної системи за характеристикою.
8. Оціни правильність тверджень про травну систему 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно оцінити правильність тверджень про травну систему людини.
9. Внутрішньосекреторна функція підшлункової залози 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити внутрішньосекреторну функцію підшлункової залози, обравши із запропонованих варіантів.
10. Зовнішньосекреторна функція підшлункової залози 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити зовнішньосекреторну функцію підшлункової залози, обравши із запропонованих варіантів.
11. Острівці Лангерганса підшлункової залози 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику острівців Лангерганса підшлункової залози, обравши із запропонованих варіантів.
12. Підшлунковий сік 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику підшлункового соку, обравши із запропонованих варіантів.
13. Жовч 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику жовчі, обравши із запропонованих варіантів.
14. Процеси хімічної обробки їжі у тонкому кишечнику 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити особливості процесів хімічної обробки їжі у тонкому кишечнику, обравши із запропонованих варіантів.

Додаткові завдання (Мій+)

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Процеси фізичної обробки їжі у тонкому кишечнику Інший середнє 2Б. Необхідно визначити особливості процесів фізичної обробки їжі у тонкому кишечнику, обравши із запропонованих варіантів.
2. Переміщення їжі у тонкому кишечнику Інший середнє 2Б. Необхідно визначити, яким чином відбувається переміщення їжі у тонкому кишечнику, обравши із запропонованих варіантів.
3. Знезаражування їжі у тонкому кишечнику Інший середнє 2Б. Необхідно визначити, яким чином відбувається знезаражування їжі у тонкому кишечнику, обравши із запропонованих варіантів.
4. Особливості процесів всмоктування у тонкому кишечнику Інший середнє 2Б. Необхідно визначити особливості процесів всмоктування у тонкому кишечнику, обравши із запропонованих варіантів.
5. Зображення та характеристика підшлункової залози Інший важке 3Б. Необхідно визначити зображення та характеристику підшлункової залози, обравши із запропонованих варіантів.
6. Функції печінки Інший важке 3Б. Необхідно визначити функції печінки, обравши із запропонованих варіантів.
7. Функції підшлункової залози Інший важке 3Б. Необхідно визначити функції підшлункової залози, обравши із запропонованих варіантів.
8. Відповідність між характеристикою органу та його назвою Інший важке 3Б. Необхідно встановити відповідність між назвами органів травної системи за їх характеристикою.

Додаткові завдання, приховані від учнів (Мій+)

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Визначення характеристики органів травної системи Інший середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику зазначеного органу травної системи.
2. Встановлення відповідності між зображенням та назвою органів травної системи Інший середнє 5Б. Необхідно установити відповідність між зображенням та назвами органів травної системи людини.
3. Панкреатичний сік Інший середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику панкреатичного соку, обравши із запропонованих варіантів.

Тести

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Тренування з теми «Процес травлення у кишечнику» 00:45:00 середнє 19Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми «Процес травлення у кишечнику».

Перевірочні тести (приховані від учнів)

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Домашня робота з теми «Процес травлення у кишечнику» 00:45:00 середнє 19Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми «Процес травлення у кишечнику».
2. Перевірна робота з теми «Процес травлення у кишечнику» 00:30:00 середнє 26Б. Перевіряються знання основних понятть з теми «Процес травлення у кишечнику».