Методична рекомендація:
Теорія
| Номер | Назва | Опис |
|---|---|---|
| 1. | Науки, що вивчають організацію харчування людини | Представлено теоретичні відомості про науки, що вивчають організацію харчування людини. |
| 2. | Методи вивчення травлення | Представлено теоретичні відомості про методи вивчення травлення. |
| 3. | Гігієна харчування | Представлено теоретичні відомості про гігієну харчування. |
| 4. | Захворювання органів травлення та їх профілактика | Представлено відомості про захворювання органів травлення та їх профілактику. |
Завдання
| Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Інфекційні захворювання травної системи людини | 1 вид - рецептивний | легке | 1Б. | Необхідно визначити назви інфекційних захворювань травної системи людини, обравши із запропонованих варіантів. |
| 2. | Гельмінтозні захворювання травної системи людини | 1 вид - рецептивний | легке | 1Б. | Необхідно визначити назви гельмінтозних захворювань травної системи людини, обравши із запропонованих варіантів. |
| 3. | Назви захворювань печінки або жовчного міхура | 1 вид - рецептивний | легке | 1Б. | Необхідно визначити назви захворювань печінки або жовчного міхура, обравши із запропонованих варіантів. |
| 4. | Фізіологія харчування | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити, що вивчає технологія харчування, обравши із запропонованих варіантів. |
| 5. | Гігієна харчування | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити, що вивчає гігієна харчування, обравши із запропонованих варіантів. |
| 6. | Вітамінологія | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити, що вивчає наука вітамінологія, обравши із запропонованих варіантів. |
| 7. | Нутриціологія | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити, що вивчає наука нутриціологія, обравши із запропонованих варіантів. |
| 8. | Дієтологія | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити, що вивчає наука дієтологія, обравши із запропонованих варіантів. |
| 9. | Технологія харчових продуктів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити, що досліджує технологія харчових продуктів, обравши із запропонованих варіантів. |
| 10. | Методи ультразвукових досліджень (УЗД) при вивченні процесів травлення | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику методів ультразвукових досліджень (УЗД) при вивченні процесів травлення, обравши із запропонованих варіантів. |
| 11. | Метод ендоскопії | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику методу ендоскопії, обравши із запропонованих варіантів. |
| 12. | Метод гастроскопії | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику методу гастроскопії, обравши із запропонованих варіантів. |
| 13. | Рентгенографічний метод | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику рентгенографічного методу, обравши із запропонованих варіантів. |
| 14. | Методи вивчення травлення | 2 вид - інтерпретація | легке | 2Б. | Необхідно визначити назву методу вивчення травлення на зображенні. |
| 15. | Збудники гельмінтозів | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити збудників гельмінтозів, обравши із запропонованих варіантів. |
| 16. | Перша допомога при харчових отруєннях | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити послідовність дій при харчових отруєннях. |
| 17. | Визначення назви методу вивчення травлення | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити назву методу вивчення травлення за характеристикою, обравши із запропонованих варіантів. |
| 18. | Середня добова потреба у поживних речовинах | 2 вид - інтерпретація | легке | 2Б. | Необхідно визначити середню добову потребу людини у поживних речовина. |
| 19. | Симптоми ботулізму | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити симптоми бутулізму, як інфекційного захворювання травної системи, обравши із запропонованих варіантів. |
| 20. | Симптоми дизентерії, як інфекційного захворювання травної системи | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити симптоми дизентерії, як інфекційного захворювання травної системи, обравши із запропонованих варіантів. |
| 21. | Симптоми сальмонельозу | 2 вид - інтерпретація | середнє | 2Б. | Необхідно визначити симптоми сальмонельозу, як інфекційного захворювання травної системи, обравши із запропонованих варіантів. |
Додаткові завдання (Мій+)
| Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Симптоми холери, як інфекційного захворювання травної системи | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити симптоми холери, як інфекційного захворювання травної системи, обравши із запропонованих варіантів. |
| 2. | Назва інфекційного захворювання травної системи за симптомами | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити назву інфекційного захворювання травної системи за симптомами, обравши із запропонованих варіантів. |
| 3. | Холецистит | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику холециститу, обравши із запропонованих варіантів. |
| 4. | Панкреотит | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику панкреотиту, обравши із запропонованих варіантів. |
| 5. | Характеристика гастриту | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику гастриту, обравши із запропонованих варіантів. |
| 6. | Характеристика гепатиту | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику гепатиту, обравши із запропонованих варіантів. |
| 7. | Визначення органу, що уражає гепатит та характеристика хвороби | Інший | середнє | 3Б. | Необхідно визначити зображення органу, що уражає гепатит та характеристику цього захворювання, обравши із запропонованих варіантів. |
| 8. | Орган, захворюванням якого є панкреатит та характеристика захворювання | Інший | середнє | 3Б. | Необхідно обрати назву органу, захворюванням якого є панкреатит, та визначити характеристику цього захворювання, обравши із запропонованих варіантів. |
| 9. | Відповідність між характеристикою і назвою інфекційного захворювання травної системи | Інший | важке | 4Б. | Необхідно встановити відповідність між характеристикою і назвою інфекційного захворювання травної системи. |
| 10. | Відповідність між характеристикою захворювання та його назвою | Інший | важке | 3Б. | Необхідно встановити відповідність між характеристикою захворювання травної системи та його назвою. |
Додаткові завдання, приховані від учнів (Мій+)
| Номер | Назва | Вид | Складність | Бали | Опис |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Характеристика методу вивчення травлення | Інший | легке | 2Б. | Необхідно визначити характеристику методу вивчення травлення за назвою. |
| 2. | Визначення назви інфекційного захворювання травної системи за характеристикою | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити назву інфекційного захворювання травної системи за характеристикою. |
| 3. | Характеристика виразки | Інший | середнє | 2Б. | Необхідно визначити характеристику захворювання виразки, обравши із запропонованих варіантів. |
| 4. | Відповідність між назвою захворювання травної системи та його характеристикою | Інший | середнє | 3Б. | Необхідно встановити відповідність між назвою захворювання травної системи та його характеристикою. |
Тести
| Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Тренування з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження» | 00:30:00 | середнє | 38Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження». |
Перевірочні тести (приховані від учнів)
| Номер | Назва | Рекомендований час: | Складність | Бали | Опис |
|---|---|---|---|---|---|
| 1. | Домашня робота з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження» | 00:45:00 | середнє | 25Б. | Відпрацьовуються знання основних понятть з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження». |
| 2. | Перевірна робота з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження» | 00:45:00 | середнє | 26Б. | Перевіряються знання основних понятть з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження». |