Методична рекомендація:

Теорія

Номер Назва Опис
1. Науки, що вивчають організацію харчування людини Представлено теоретичні відомості про науки, що вивчають організацію харчування людини.
2. Методи вивчення травлення Представлено теоретичні відомості про методи вивчення травлення.
3. Гігієна харчування Представлено теоретичні відомості про гігієну харчування.
4. Захворювання органів травлення та їх профілактика Представлено відомості про захворювання органів травлення та їх профілактику.

Завдання

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Інфекційні захворювання травної системи людини 1 вид - рецептивний легке 1Б. Необхідно визначити назви інфекційних захворювань травної системи людини, обравши із запропонованих варіантів.
2. Гельмінтозні захворювання травної системи людини 1 вид - рецептивний легке 1Б. Необхідно визначити назви гельмінтозних захворювань травної системи людини, обравши із запропонованих варіантів.
3. Назви захворювань печінки або жовчного міхура 1 вид - рецептивний легке 1Б. Необхідно визначити назви захворювань печінки або жовчного міхура, обравши із запропонованих варіантів.
4. Фізіологія харчування 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити, що вивчає технологія харчування, обравши із запропонованих варіантів.
5. Гігієна харчування 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити, що вивчає гігієна харчування, обравши із запропонованих варіантів.
6. Вітамінологія 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити, що вивчає наука вітамінологія, обравши із запропонованих варіантів.
7. Нутриціологія 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити, що вивчає наука нутриціологія, обравши із запропонованих варіантів.
8. Дієтологія 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити, що вивчає наука дієтологія, обравши із запропонованих варіантів.
9. Технологія харчових продуктів 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити, що досліджує технологія харчових продуктів, обравши із запропонованих варіантів.
10. Методи ультразвукових досліджень (УЗД) при вивченні процесів травлення 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику методів ультразвукових досліджень (УЗД) при вивченні процесів травлення, обравши із запропонованих варіантів.
11. Метод ендоскопії 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику методу ендоскопії, обравши із запропонованих варіантів.
12. Метод гастроскопії 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику методу гастроскопії, обравши із запропонованих варіантів.
13. Рентгенографічний метод 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику рентгенографічного методу, обравши із запропонованих варіантів.
14. Методи вивчення травлення 2 вид - інтерпретація легке 2Б. Необхідно визначити назву методу вивчення травлення на зображенні.
15. Збудники гельмінтозів 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити збудників гельмінтозів, обравши із запропонованих варіантів.
16. Перша допомога при харчових отруєннях 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити послідовність дій при харчових отруєннях.
17. Визначення назви методу вивчення травлення 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити назву методу вивчення травлення за характеристикою, обравши із запропонованих варіантів.
18. Середня добова потреба у поживних речовинах 2 вид - інтерпретація легке 2Б. Необхідно визначити середню добову потребу людини у поживних речовина.
19. Симптоми ботулізму 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити симптоми бутулізму, як інфекційного захворювання травної системи, обравши із запропонованих варіантів.
20. Симптоми дизентерії, як інфекційного захворювання травної системи 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити симптоми дизентерії, як інфекційного захворювання травної системи, обравши із запропонованих варіантів.
21. Симптоми сальмонельозу 2 вид - інтерпретація середнє 2Б. Необхідно визначити симптоми сальмонельозу, як інфекційного захворювання травної системи, обравши із запропонованих варіантів.

Додаткові завдання (Мій+)

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Симптоми холери, як інфекційного захворювання травної системи Інший середнє 2Б. Необхідно визначити симптоми холери, як інфекційного захворювання травної системи, обравши із запропонованих варіантів.
2. Назва інфекційного захворювання травної системи за симптомами Інший середнє 2Б. Необхідно визначити назву інфекційного захворювання травної системи за симптомами, обравши із запропонованих варіантів.
3. Холецистит Інший середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику холециститу, обравши із запропонованих варіантів.
4. Панкреотит Інший середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику панкреотиту, обравши із запропонованих варіантів.
5. Характеристика гастриту Інший середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику гастриту, обравши із запропонованих варіантів.
6. Характеристика гепатиту Інший середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику гепатиту, обравши із запропонованих варіантів.
7. Визначення органу, що уражає гепатит та характеристика хвороби Інший середнє 3Б. Необхідно визначити зображення органу, що уражає гепатит та характеристику цього захворювання, обравши із запропонованих варіантів.
8. Орган, захворюванням якого є панкреатит та характеристика захворювання Інший середнє 3Б. Необхідно обрати назву органу, захворюванням якого є панкреатит, та визначити характеристику цього захворювання, обравши із запропонованих варіантів.
9. Відповідність між характеристикою і назвою інфекційного захворювання травної системи Інший важке 4Б. Необхідно встановити відповідність між характеристикою і назвою інфекційного захворювання травної системи.
10. Відповідність між характеристикою захворювання та його назвою Інший важке 3Б. Необхідно встановити відповідність між характеристикою захворювання травної системи та його назвою.

Додаткові завдання, приховані від учнів (Мій+)

Номер Назва Вид Складність Бали Опис
1. Характеристика методу вивчення травлення Інший легке 2Б. Необхідно визначити характеристику методу вивчення травлення за назвою.
2. Визначення назви інфекційного захворювання травної системи за характеристикою Інший середнє 2Б. Необхідно визначити назву інфекційного захворювання травної системи за характеристикою.
3. Характеристика виразки Інший середнє 2Б. Необхідно визначити характеристику захворювання виразки, обравши із запропонованих варіантів.
4. Відповідність між назвою захворювання травної системи та його характеристикою Інший середнє 3Б. Необхідно встановити відповідність між назвою захворювання травної системи та його характеристикою.

Тести

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Тренування з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження» 00:30:00 середнє 38Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження».

Перевірочні тести (приховані від учнів)

Номер Назва Рекомендований час: Складність Бали Опис
1. Домашня робота з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження» 00:45:00 середнє 25Б. Відпрацьовуються знання основних понятть з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження».
2. Перевірна робота з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження» 00:45:00 середнє 26Б. Перевіряються знання основних понятть з теми «Хвороби системи травлення та їх попередження».